18 huhtikuun, 2022

Sitruunapiirakka

PÄÄSIÄISEN KELTAINEN SITRUUNAPIIRAKKA

Pohja

150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
3,5 – 4 dl vehnäjauhoja


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe, sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan. Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja paista 225-asteisessa uunissa n. 10 min, kunnes pohja on saanut hieman väriä.

Täyte

3 dl vettä
3 kpl munan keltuaisia
n. 1 dl sokeria
1 rkl voita
4 rkl maissitärkkelysjauhoja
½ sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
1 sitruunan mehu


Sekoita kaikki täytteen aineet teflonkattilassa ja kuumenna seos koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Levitä kiisseli piiraspohjalle.
Ps. Maissitärkkelysjauhon voi korvata myös perunajauholla, jos on sattunut käymään niin, että joku perheenjäsenistä on tarvinnut maissijauhot slimen tekoon… Vaikka kuulemma varsin hyvä slime tulee myös perunajauhoista.

Marenki-päällinen

3 kpl munan valkuaisia
1 dl sokeria


Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä, jatka vatkaamista kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki lusikan selällä muotoillen vähän jäähtyneen kiisselin pinnalle. Paista vielä n. 5 min, kunnes marenki hieman ruskistuu.
- Nauti hyvässä seurassa -

Vastaa

envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram