1 marraskuun, 2021

Aleksanterinleivokset

Resepti Aleksantereihin

Näitä leivoksia tein TYKSin osastolle tuliaisiksi ensimmäisellä kontrollikäynnillä. Helppoja leipoa ja ne voi valmistaa hyvissä ajoin, jopa muutaman päivän ennen tarjoilua, sillä maku paranee niiden levätessä jääkaapissa. Hauskuutella voit kuorrutuksen värillä!

Pohja

150 g voita

1 dl sokeria

1 keltuainen

4 dl vehnäjauhoja

Täyte

Vadelmahilloa

Kuorrute

n. 4 dl tomusokeria

kuumaa vettä tai sitruuna-/appelsiinimehua

elintarvikeväriä tai esimerkiksi mustikan mehua

---

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuainen. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä hetki jääkaapissa. Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi kaksi samankokoista suorakulman muotoista n. 5 mm paksuista pohjaa. Voit pohjan malliksi taitella kahteen leivinpaperiin samanlaiset suorakulmiot (n. 25 cm x 30 cm), joka helpottaa malliin kaulimista. Samankokoiset pohjat helpottavat leivosten leikkaamista. Paista yksi levy kerrallaan 175 asteisessa uunissa n. 15 min, kunnes pinnassa on kaunis väri. Anna levyjen jäähtyä.

Levitä vadelmahillo toiselle pohjalevylle ja nosta toinen pohjalevy varovasti kanneksi.

Sekoita tomusokerikuorrute notkeaksi massaksi ja värjää haluamallasi värillä. Tomusokeri kannattaa siivilöidä sekoitusastiaan, jotta mahdolliset kokkareet rikkoutuvat ja tekevät massasta tasaisen.

Anna vetäytyä jääkaapissa mielellään ainakin seuraavaan päivään. Leikkaa pieniksi leivospaloiksi terävällä veitsellä.

Vastaa

envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram