20 syyskuun, 2021

Raparperi-keikauskakku

Raparperi-keikauskakku

Vuoden 2021 ensimmäisenä päivänä heitetty takaperinvoltti ja tässä sille leipomani kakku. Takuuvarma resepti, olkaapa hyvä!

RAPARPERI-KEIKAUSKAKKU

Iso nokare voita (sulatettuna n. 1 dl)

2 dl fariinisokeria

5 dl raparperin paloja

1-2 omenaa

150 g voita

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja TAI gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 175 ºC. Mittaa kakkuvuokaan iso nokare voita ja fariinisokeri. Laita vuoka uuniin. Paloittele raparperi ja omena pieniin paloihin. Lisää vuokaan sulaneen voi-fariiniseoksen päälle, sekoita palat ja sokerisula. Laita vuoka uuniin ja valmista taikina.

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot keskenään ja lisää vaahtoon kevyesti vatkaten. 

Nostele ja tasoita taikina raparperien päälle ja jatka paistamista uunin keskitasolla n. 45 min, kunnes taikina saa kauniin ruskean värin.

Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku tarjoiluastialle. Todellista herkkua hieman lämpimänä.

envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram